A+ A-

A tehetséggondozás jelentősége

Napjainkban a tehetséggondozás kiemelt jelentőséggel bír. Minden szülő fontosnak tartja, hogy gyermeke képességeit a szakemberek időben felismerjék és azt maximális szintre emeljék.

12

A tehetséggondozás az óvodai-iskolai nevelő-oktató munka kiemelt feladata. Mindannyiunk egyik legfontosabb célja a gyermekek képességeinek fejlesztése, kibontakoztatása. Nincs nagyobb sikerélmény, mint a gyermekek magas szintű megfelelése az élet bármely területén. A nevelési-oktatási intézményeknek nem minden esetben van lehetőségük e speciális feladat ellátására. Ezen esetleges hiány pótlásában szeretnénk az Önök segítségére lenni a Hubay Jenő Zeneiskola és AMI tehetséggongozó műhelyeiben.

A tehetséggondozás területei a Hubayban

A Hubay Jenő Zeneiskola és AMI a 2008-2009-es tanévben csatlakozott az országos Tehetségpont-hálózathoz,  2011-ben és 2014-ben is elnyerte a Kiválóra Akkreditált minősítést. A kerületi és térségi óvodákkal, iskolákkal együttműködve komplex tehetséggondozó munkát végzünk, mely magába foglalja a tehetség feltárását, diagnosztizálását, valamint a szakértői munkán alapuló egyéni differenciált képességfejlesztést gazdagító dúsító programunk keretében.

Iskolánkban a kerület és a térség olyan, már hagyományokkal rendelkező tehetséggondozó szakmai műhelye tevékenykedik, amely számos területen (zene, képzőművészet, sakk, matematika-logika, drámajáték-kommunikáció, kreatív építészet, robotika, animáció, társasjáték, zeneovi, tanulásmódszertan) képes sikeresen fejleszteni a gyerekek képességeit. Fontos cél a tudatos, személyre szabott tehetségfejlesztő munka, a gyerekek versenyeken, vetélkedőkön, kiállításokon történő sikeres szerepeltetése. Nem csak érdeklődésüket szeretnénk kielégíteni, hanem olyan képességeket erősíteni, melyek által iskolai előmenetelük sikeresebb lesz, tanulmányi eredményük magasabb szintűvé válik a tudástranszfer miatt.

 

P1160750

A foglalkozásokról bővebb ismertető a sokszínű tehetség menüpont alatt olvasható.

Feladatunk továbbá a tanácsadás szülők és pedagógusok részére. Szakmai előadások, tanfolyamok lebonyolítása. Egyéni megkeresésre is szívesen állunk rendelkezésre.

A tehetségfejlesztő foglalkozások minden szombaton két korcsoportban 9.30-tól 12.30-ig tartanak. Amennyiben Önök érdeklődnek ezen újszerű lehetőség iránt, kérem, ezt jelezzék a tehetseg@durozsuzsa.hu vagy a durozsuzsa@gmail.com e-mail címen, illetve a +36 20 331-4703 -as telefonszámon.

 

DSC_4196

Várjuk jelentkezésüket!

Dr. Duró Zsuzsa
tehetségkoordinátor
http://www.tehetsegfejlesztes.eu/

Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola

1153 Budapest Bocskai u. 70-78.

  

hubay_zeneiskola_gps

GPS   47°33’24.1″N   19°06’55.7″E

Tel.: +36 1 271-0842

E-mail: info@hubayzeneiskola.hu

facebook.com/hubayjeno.zeneiskola

Partnereink: